University of Phoenix Online

Introduction

Read the Official Description

Когана Универзитетот "Феникс" е основана повеќе од три децении, на водечките компании на Baby Boom "пресвртна генерација беше само 30 и на првата персонални компјутери беа воведени. &nbsp Мисијата на Универзитетот на "Феникс" е да им обезбеди пристап до високото образование можностите што им овозможи на студентите да се развие на знаење и вештини потребни за остварување на нивните професионални цели, подобрување на продуктивноста на нивните организации, и да обезбеди водство и услуги за нивните заедници.&nbsp Цели За да се олесни когнитивни и афективно учењето на студентите - знаење, вештини и вредности - и да го промовира користењето на знаење дека во студентските на работното место. Да се развие во надлежност комуникација, критичко размислување, соработка, како и информации за користење, заедно со посветеност на доживотното учење за подобрување на студентите можностите за кариера, успех. Да се обезбеди настава што премостува јазот меѓу теоријата и праксата преку факултетот членови, кои им ги донесе на својата училница не само напредни академски подготовка, но исто така и на вештините кои доаѓаат од тековната практика на нивните професии. Да им овозможи на генералниот Образование и основни инструкции и услуги кои се подготват студентите да се вклучат во разни универзитетски наставни програми. Да ја користат технологијата за создавање на ефикасната режими и средства за настава, кои прошируваат пристап до ресурси за учење и дека подобрување на соработката и комуникацијата за подобрување на учењето на студентите. Да се оцени учењето на студентите и користењето на податоци за подобрување на оценувањето на настава / учење систем, наставниот план, настава, учење ресурси, советување и Student Services. За да се организира како непрофитна институција, со цел да се поттикне духот на иновацијата што се фокусира на обезбедување на академски квалитет, услуга, квалитет, и погодност за возрасни работи. Да генерираат финансиските средства потребни за поддршка на Мисијата на Универзитетот.&nbsp&nbspПредности на Универзитетот на Феникс онлајн Тоа беше во овој контекст, кој р Јован Sperling, во Кембриџ-образован економист и професор-turned-претприемач, очекуваните сливот на технолошки, економски и демографски сили кои би добитник на враќање на работа возрасни во високото образование.&nbsp Виде расте потребата за институции кои биле чувствителни за да и се наменети за учење на околу карактеристиките и животни ситуации на работната возрасна популација. Тој предложи установи како пионерски ќе се пристапи кон новите наставни и програма дизајн, наставните методи и Student Services. Овие верувања на крајот резултираше со создавање на Универзитетот на Феникс и тие продолжуваат да инспирира на Универзитетот на мисијата, целите и стратегиите за денес.&nbsp&nbspМисија и цели&nbsp&nbsp - Посети класа на времиња и места кои се вклопуваат вашиот распоред. - Целосно 100% од вашето образование преку интернет, вклучувајќи ги сите администрација, регистрација и книга за купување. - Освојте вашето онлајн степен образование во две или три години. - Земи часови по една за 5 до 6 недели секој, па можете да се фокусира на секој предмет. - Стекнат вештини и стручност кои се во високата побарувачка со програми кои се постојано ажуриран. - Учете од најмладите ефективна комбинација на теорија и практично искуство; сите факултет одржи магистерски или докторски степен и да работат во полето ги учат. - Научете со други искусни професионалци од различни фирми и организации низ земјата, и во целиот свет. - Спроведување на вашиот coursework веднаш во вашата работна средина. - Користете ги придобивките од нацијата водечките онлајн универзитет, чии присутни формат покажа успешна за илјадници дипломци од 1989 година. - Стручна обука и претходното образование може да се користи за да се исполни некои кредитни барања. - Финансирање е на располагање. - Наставна трошоците може да биде делумно ослободени од данок. - Универзитетот на Феникс Онлајн високо образование се квалификува за повеќето работодавачот надоместок планови.

Види магистерски студии » Гледа Online MBA » Гледа Online Certificates »

Programs

This school also offers:

Master

Господар на здравствената администрација (MHA)

Он-лајн студии Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Phoenix + 1 more

Дипломирани студенти на MHA програма ќе имаат подобрено своите управување / административно позадина и специјализирани подрачје преку завршување на наставната програма која им нуди на студентите со најновите теории и современата пракса апликации. [+]

Мајстор за здравство администрација (MHA) на програмата се подготвува лидери кои можат ефикасно да се одговори на динамичен и постојано се менува здравствениот сектор.

Овие лица имаат капацитет за критичко испитување и дава оценка проблеми и трендови и се овластени да влијае врз судбината на глобалниот систем на здравствена заштита. Наставната програма е прилагодена на потребите на здравствените лидер / менаџер со обезбедување на содржината во финансии, политика, истражување, технологија, подобрување на квалитетот, економија, маркетинг и стратегиско планирање. Покрај тоа, исто така, студентите ќе треба да го заврши курсот работа поврзана со нивната област на концентрација, како што се здравствена едукација, долгорочна нега и здравствена информатика. ... [-]


Господар на информациски системи

Он-лајн студии Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Phoenix + 1 more

Магистер по информатички системи (MIS) програма обезбедува знаење за успешно да ги применуваат информатичките системи теорија и принципите за решавање на реалниот свет бизнис можности и предизвици. [+]

Магистер по информатички системи (MIS) програма обезбедува знаење за успешно да ги применуваат информатичките системи теорија и принципите за решавање на реалниот свет бизнис можности и предизвици. Под раководство на лекар факултет, дипломиран студент ќе го користи иновативни дигитални материјали за да се разбере улогата на бизнис системи во рамките на организацијата, да ги разберат и применат принципите на системи за анализа и проектирање, анализа и оценка информатичка технологија, и да се создаде проект, ризик, и информациските системи стратешки планови. ... [-]


Господар на информациски системи / за управување со

Он-лајн студии Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Phoenix

Мајсторите на информациски системи / Управување (MIS / М) програма е фокусирана на стекнувањето на информатичката технологија теорија и примена на теоријата и практиката на реалниот свет бизнис можности и предизвици [+]

Мајсторите на информациски системи / Управување (MIS / М) програма е фокусирана на стекнувањето на информатичката технологија теорија и примената на теоријата и практиката на реалниот свет бизнис можности и предизвици. Курсевите се обезбеди тековните теорија и познавање на основните информатичката технологија и на основа на бизнис менаџмент. Додека курсеви испита широк опсег на информации, технологија ресурси, курсеви потенцира управување на ваквите ресурси со цел да се исполнат на организацијата предизвици и цели. ... [-]


Господар на управување / менаџментот на човечки ресурси

Он-лајн студии Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Phoenix + 1 more

Студентите учат да синтетизира деловни концепти и практики презентирани во оваа програма за развој на решенија за конкретни ситуации раководството наоѓаат во рамките на организациската средина. [+]

Магистер по менаџмент / управување со хумани ресурси програма е дизајнирана за унапредување на менаџерските способности на студентите треба да функционира ефективно во рамките на една организација. Студентите учат да синтетизира деловни концепти и практики презентирани во оваа програма за развој на решенија за конкретни ситуации раководството наоѓаат во рамките на организациската средина. Области на фокус вклучуваат развој на човечкиот капитал, спроведувањето на организациска иницијативи, менаџирање на конфликти, поттикнување креативност, иновации преку организациски дизајн, и управување во крос-културна средина. ... [-]


Магистер по менаџмент

Он-лајн студии Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Phoenix + 1 more

Мајстор за управување со програмата е дизајнирана за унапредување на менаџерските способности на студентите треба да функционира ефективно во рамките на една организација. [+]

Мајстор за управување со програмата е дизајнирана за унапредување на менаџерските способности на студентите треба да функционира ефективно во рамките на една организација. Студентите учат да синтетизира деловни концепти и практики презентирани во оваа програма за развој на решенија за конкретни ситуации раководството наоѓаат во рамките на организациската средина. Области на фокус вклучуваат развој на човечкиот капитал, спроведувањето на организациска иницијативи, менаџирање на конфликти, поттикнување креативност, иновации преку организациски дизајн, и управување во крос-културна средина. ... [-]


Магистер по менаџмент / јавна администрација

Он-лајн студии Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Phoenix

Мајсторот на програмата за управување на Универзитетот на Феникс користи врз база на проблем учење, каде студентите насочите своите вештини за решавање на проблемите, заедно со нивната комуникација, креативност, информации, користење, и критичко размислување вештини. [+]

Магистер по менаџмент / Јавна Администрација програма е дизајнирана за унапредување на менаџерските способности на студентите треба да функционира ефективно во рамките на една организација. Студентите учат да синтетизира деловни концепти и практики презентирани во оваа програма за развој на решенија за конкретни ситуации раководството наоѓаат во рамките на организациската средина. Области на фокус вклучуваат развој на човечкиот капитал, спроведувањето на организациска иницијативи, менаџирање на конфликти, поттикнување креативност, иновации преку организациски дизајн, и управување во крос-културна средина. ... [-]