University of Texas at Dallas-School of Management

Introduction

Read the Official Description

На Факултетот за менаџмент на Универзитетот на Тексас во Далас, е посветена на обезбедување на нашите студенти одличен образовен искуство, кое ќе се прошири и остри своите вештини, да им помогнат да станат лидери на бизнисот, и оставете ги со силна кариера.&nbsp На Факултетот за менаџмент на мисијата е да одговори на предизвиците на брзо менување, технологија-управувано, глобално општество од партнерството со бизнис заедницата на: Правила за истражување подобрување на управување со знаење Избави високо квалитетна менаџмент образование на разновидна група на додипломски и постдипломски студенти и вршење на директори Се развие, да пронаоѓаат и континуирано подобрување на програми за управување со унапредување на образованието и пракса Многу карактеристики одликува Универзитетот на Тексас во Далас училиште за менаџмент. Прво, имаме многу талентирана група на факултет членови, од кои многумина имаат постигнато национално и меѓународно признавање, а ние се вработи најдобрите помлади и високи членови на факултет. Второ, нашата локација во динамична и растечка област населена со многу различни глобални компании нуди училиштето единствена конкурентска предност. Имаме активен индустрија Советодавен одбор, и ние сме посветени на понатамошно јакнење на нашите односи со индустрија. Конечно, ние сме дел од млади, но висок квалитет универзитет, кој е идентификуван управување со образованието како област на висок приоритет. Сите овие карактеристики се обезбеди средина во која можеме да ги достави на највисок квалитет на образование на нашите ученици.

Programs
Моментално нема програми за да се прикаже

Ве молиме да се насочите пребарување погоре, проверете го нашиот популарен категории подолу или вршење на клучни зборови за пребарување.


... or simply by choosing your degree: