University of Washington, Tacoma - Milgard School of Business

Introduction

Read the Official Description

За нас

Целта на бизнис школа во UW Tacoma е да понуди соодветно, применливо и навремено образование кое веднаш ќе се преведе на работната сила во овој регион и пошироко. Ние сме горди да работиме и да научиме тука и да ве поканиме да ни се придружите. Искусете ја разликата која UW Tacoma Business степен може да ја направи во својата иднина.

На додипломски наставна програма се фокусира на резултатите од учењето на комуникација, квантитативна анализа, финансиски вештини, стратешко размислување, етика и бизнис во општеството, глобалната свест, тимска работа, технологија и професионализам; надлежности идентификувани од страна на Јужна звук бизнис лидери како суштинско значење за успешна кариера во бизнисот. На BABA нуди концентрирани студии во сметководство, финансии, менаџмент, маркетинг и општ бизнис. Можности за практикантска работа им овозможуваат на студентите да ги применат вештините научени во класа во реални ситуации на работа додека стекнат драгоцено искуство.

Наставната програма на МБА обезбедува сегашните и идните менаџери со потребните знаења за да успее во се повеќе динамични и сложени бизнис средина од 21 век. Програмата ги интегрира лидерските, технолошките, аналитичките, меѓучовечките и комуникациските вештини. Студентите учат да ги проценат трендовите во динамичното деловно опкружување на денешницата и ефикасно да ги развиваат и имплементираат промените. На вечерната програма со скратено работно време е наменета за возрасни кои работат со зафатен живот и потреба да се балансираат училиштето, работата и личниот живот.

Мајсторот на сметководствени (Мајкл) Мајстор за сметководство (MAcc) програма е дизајнирана да ја зајакне сметководствени кариери со практични и истражувања базирани на наставната програма во јавните, корпорации, владини и не-за-профит сектор сметководство. Нашата програма ги исполнува академска година услов да седат за КПД испит - многу од нашите MAcc студенти не! Погодно понудени вечери во текот на денот, нашите курсеви се дизајнирани да им овозможат на учениците да добијат магистерски степен во девет месеци.

Нашата мисија

Милгрард школа за бизнис одгледуваат деловни лидери преку најсовремена и лично достапно образование, разновидно научно истражување и иновативен ангажман на заедницата, истовремено промовирајќи ја општествената одговорност. Ние ги инспирираме студентите да станат доживотни ученици.

Нашата визија

Милгрард школа за бизнис ги трансформира нашите заедници преку иновативно размислување, сочувствително лидерство и пример за ангажирање на засегнатите страни.

Стратешки цели

  • Користете практики за големо влијание (https://www.aacu.org/leap/hips) за да ги исполнат ветувањата за трансформативно учење за учениците
  • Креирање и ширење на знаење преку различни интелектуални придонеси
  • Нудат посебни програми и центри кои одговараат на потребите на заедницата и барањата на пазарот
  • Опремување на студентите за значајни и успешни кариери
  • Се посветат на најинтересните да служат како амбасадори кои ја поддржуваат бизнис заедницата, еден со друг и училиштето
  • Инвестирајте во факултет и кадар за да го оптимизирате потенцијалот во нивните кариери и придонеси во училиштето
  • Зголемете ја инклузивната култура изградена на доверба, почит, соработка и конструктивен дијалог
This school offers programs in:
  • Англиски

Види магистерски студии »

Programs

This school also offers:

Master

Господар на сајбер безбедноста и лидерство - MCL

Студии врз за студентски град 1 година September 2019 Соединети Американски Држави Tacoma

Мајсторот на сајбер безбедноста [+]

За

Мајсторот на сајбер безбедноста

Визија

Ние ги искористуваме ресурсите на Институтот за технологија и на Милгрардската школа за бизнис за да создадеме една од најиновативните програми за постдипломски студии во UW Tacoma. Со идентификување, адресирање и промовирање на решенија за прашања на осигурување на информации и сајбер-сигурност, MCL служи како образовна основа за пронајдоци, иновации и претприемништво во државата Вашингтон, давајќи им на дипломираните студенти патот до успех во областа на сајбер-безбедноста. Можете да играте важна улога.... [-]


Господар на сметководство - MAcc 2 години песна

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Tacoma

На Милгрард школа за бизнис мајстор на Сметководство (MAcc) програма нуди иновативни професионални сметководствени програма во кој курсеви во меѓународните сметководствени, социјално известување и форензички сметководство. [+]

За

Оваа песна е отворена за неодамна дипломираните студенти и професионалци кои сакаат да ги зацврстат нивните сметководствени вештини за да успеат во професионални кариери. Таа, исто така им нуди на студентите со потребните кредитни часа да се квалификува за КПД испит во државата Вашингтон.

Кој треба да аплицира?

Оние кои имаат диплома и сакаат да заработат магистратура во сметководството за да ги исполнат условите за КПД испитување. Како редовна програма, таа е идеална за меѓународни и воени студенти.... [-]


Господар на сметководство - MAcc 9 месеци песна

Студии врз за студентски град Дел-студии 9 месеци September 2019 Соединети Американски Држави Tacoma

На Милгрард школа за бизнис мајстор на Сметководство (MAcc) програма нуди иновативни професионални сметководствени програма во кој курсеви во меѓународните сметководствени, социјално известување и форензички сметководство. [+]

За

Курсевите нагласуваат вештини и алатки сметководители треба да бидат способни да ги информираат и да им помогне на носителите на одлуки. Клучни области на сметководство и бизнис знаење опфатени во нашите предмети вклучуваат напредни теми во сметководството, меѓународно сметководство, планирање, контрола и оценка на ефикасноста, анализа на финансиските извештаи, теорија на финансиско сметководство, оданочување на бизниси и деловно право и етика.... [-]


Contact

University of Washington, Tacoma - Milgard School of Business

Website https://www.tacoma.uw.edu/
Број на телефон 253.692.4400