Vatel Institute of Hospitality Management at Alliant International University - Los Angeles

Introduction

Read the Official Description

На Vatel Институтот за хотелски менаџмент на Alliant Меѓународниот универзитет нуди уникатна угостителство образование фокусирани на американскиот менаџмент. Квалитетот на образованието во комбинација со единствени платени можности за стажирање во некои од најлуксузните хотели во светот ги прави овие програми отскочна стапка за брилијантна меѓународна кариера.

Лос Анџелес е еден од најразновидните и активни градови во светот и забавниот град на светот.97809_BannerHotels1.jpg

Лос Анџелес честопати е познат по своите иницијали, Лос Анџелес, и го нарекуваат градот на ангели, светски центар на бизнисот, меѓународната трговија, забавата, културата, медиумите, модата, науката, технологијата и образованието.

Лос Анџелес е рангиран на третиот најбогат град и петти најмоќен и влијателен град во светот, зад само Њујорк во САД. Најлуксузните хотелски брендови се наоѓаат во Лос Анџелес и неговата околина.

На диплома и МБА со концентрации во угостителство управување се нудат преку Vatel Институтот за хотелски менаџмент на Alliant Меѓународниот универзитет.

Локалниот кампус на Alliant во Лос Анџелес се наоѓа во Алхамбра, во западниот дел на Сан Габиел во округот Лос Анџелес. Осумте милји од центарот на центарот на градот, кампусот во Лос Анџелес им дава на студентите непосреден пристап до големата метропола. Програмите во Лос Анџелес можеби не се достапни за сите ученици. Ве молиме, прашајте специјалист за запишување за детали.97819_Group2photoshooting.jpg

Околината на кампусот е динамична концентрација на забава, бизнис и индустрија. Две третини од 100-те најголеми корпорации во државата имаат свој штаб во овој круг.

Кампусот е дом на 23 училници, видео конференциска сала, интегрирана компјутерска училница, компјутерска лабораторија, групни студиски простори и две студентски салони. Над 600 студенти се запишуваат на годишно ниво во голем број училишта и програми.

Alliant Меѓународниот универзитет има постигнато највисоко ниво на акредитација на располагање во САД; WASC Високи колеџ и Универзитетска комисија (WSCUC) , регионално акредитирачко тело признаено од страна на Министерството за образование на САД и истата агенција според која други престижни Калифорнија и западните американски училишта се акредитирани како Стенфорд, УСЦ и УКЛА.

Мисијата Vatel и Alliant е да ја едуцира следната генерација менаџери и лидери за најголемата и најживописна индустрија во светот. Ние ја постигнуваме нашата мисија преку посветеност кон совршеност во наставата, силна соработка со лидерите во угостителството, вистински практични искуства и непроценливо меѓународно изложување.

Практичното професионално искуство е суштинска компонента на нашите академски програми и нуди сеопфатно разбирање на туристичката индустрија, со што се подобрува дефинирањето и постигнувањето на професионалните цели на секој ученик.

Студентите напредуваат низ секоја програма во групи со курсеви прилагодени на нивната група. Групата структура осигурува дека учениците ги добиваат часовите што им се потребни за да дипломираат навреме.

59761_thumb_vatel-international-business-school-of-hospitality--management-noborder_1456441881.jpg

Нашиот факултет членови се експерти во управувањето со образованието и се стремиме да ги подготвиме нашите студенти за успешна кариера во меѓународниот менаџмент угостителство.

Vatel САД е член на Националната асоцијација за советување за прием во колеџ (NACAC) и се залага за Изјава за принципите на добра пракса.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

Videos

A Day in the Life of a Student

Testimonial from the General Manager of JW Marriott in Santa Monica, CA

Contact
Адреса на локацијата
3325 Wilshire Blvd; Suite #650
Los Angeles, California, CA 90010 US