Washington University School of Law

Introduction

Read the Official Description

За повеќе информации

Вашингтон на Факултетот за мисија закон е да биде најдоброто место во земјата да се научи да се биде адвокат; да биде заедница создавање извонредни истражувања и обезбедување на услуга на светот; и да биде училиште структурирана околу најактуелните и важни идеи ознака во согласност со законот. Ние нудиме на студентите голема правна едукација во интелектуално предизвик и колегијален животната средина. Нашиот факултет членови се признаваат за нивната одлична наставата и стипендија, и тие се многу достапни за нашите студенти. Наставната програма на Правниот факултет мешавини традиционалните теорија и можности да учествуваат во широк спектар на lawyering вештини курсеви и ко-наставни активности во Сент Луис, Њујорк, Вашингтон и во целиот свет кои го поттикнуваат развојот на практични вештини и интердисциплинарна учење. Зошто Вашингтон Универзитетот? Вашингтон Универзитетот нуди силна правна основа врз која да се изгради својата иднина. Нашите студенти, најинтересните и факултет, најверојатно, ќе ви кажам една или повеќе од следниве карактеристики го направи разлика за нив. Земете неколку моменти да се разгледа она што нè разликува од другите високо-смета закон училишта. • Најдобро факултет кои постојано беа признати за нивната заложба за настава и за нивната достапност до студентите. • големини Прва година класа меѓу најмалите од најдобрите закон училишта со половина од првата година курсеви кои имаат околу 50 студенти или помалку. • По првата година авто-закажаните испити им обезбеди на студентите со способноста да го персонализирате на нивните конечниот распоред испит. • клинички Програмата за образование, во кој Вашингтон Универзитетот на Правниот факултет, студентите имаат можност да се учествува, рангирана 4 меѓу законот училиштата од страна на американските и Светот Вести Извештај. • Преку Законот Клиника конгресен и административен, Вашингтон универзитет е еден од ретките законот училиштата со способноста да им понуди на студентите можност да работат со полно работно време на практикантите во Капитол Хил. • Услуги кариера канцеларија со една голема, стручен кадар посветена на помагање на секој ученик, со своите цели во кариерата, додека постојано се обидува да се развиваат нови пазари и можности за вработување .. • доделува стипендии претставуваат тригодишен обврски. Нашите студенти имаат безбедноста на знаејќи дека тие ќе продолжат да ги добиваат своите стипендии без оглед на нивната класа чин. • А долгогодишна посветеност на јавната служба е докажано од страна на нашите Клинички Програмата за образование, Стипендии Вебстер општество, лето стипендии јавен интерес, Проект за јавни услуги, Програма Отплата Помош Мел Браун Семејство заем, и други слични иницијативи. • Нашата установа, Анхојзер-Буш сала, продолжува да ја задржи својата позиција како што имаат една од најпознатите технички напредни инфраструктура меѓу закон училишта. • Високо колегијално тело на студентите. • национално ниво е рангирана на програмата Судскиот застапување во која буквално сите студенти учествуваат. • Витни Р Харис Институтот Институтот за светски закон, кој функционира како центар за настава и истражување во меѓународно и компаративно право. • Закон Програмата за транснационална (TLP), прв од ваков вид придонес за студентите и во САД и во Европа. Оваа четири години степен програма во комбинација се нуди во соработка со четири престижни европски универзитети: Утрехт, Универзитетот Белфаст кралицата, Универзитетот во Тренто (Италија), и на Католичкиот универзитет на Португалија. • Центарот за интердисциплинарни студии, кој поддржува интердисциплинарна правни истражувања и стипендија преку спонзорирање на годишни програми и активности кои се фокусираат на врвни правни прашања и кои бараат експертиза, истражување, и дискусија од други дисциплини.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Law MLS »

Programs

This school also offers:

Contact