Warrington College of Business Administration, University of Florida

Introduction

Read the Official Description

Богат со историја. Обликувањето на иднината. Државата Флорида, отсекогаш привлекувале храбар и визионерски, оние подготвени да се стави крај на земјата, спремни да преземат ризик на обликување сопствената судбина. Како премиера на државата истражувачка институција, Универзитетот на Флорида има обезбедено бизнис образование на градителите на утре, на мажите и жените кои ја обликуваат иднината на трговија во нашата држава, нашиот народ - во нашиот свет. Како и нивните forebearers врежан модерна рај од мочуриштето и блато, нашите студенти денес, вооружени со вештини и најсовремена истражувањето што само се чувствувате факултет да даваат, смело се создаде нова глобална економија во оваа висока технологија, интернет-управувано пазар. Историја Универзитетот на Флорида беше формирана во 1853 година и на Колеџот за бизнис администрација е создадена во 1927 година. Во 1946 година, магистерска диплома за првпат беа доделени во UF. Фишер Школата за сметководство е основана во 1977 и во 1996 година, на Колеџот доби голема донација од 1958 година, економист Алфред В. Warrington IV и беше преименуван во негова чест. Карактер На Универзитетот во Флорида е земја-грант универзитет, основан да им служи на потребите на граѓаните на државата. Во согласност со мисијата на UF, Warrington на Академијата за бизнис (WCB) понуди степенот програми на додипломски до докторско ниво. На Колеџот исто така, служи и други заинтересирани страни преку развивање на извонредни деловни луѓе и решенија за обезбедување на деловните проблеми. Акредитација Програмите на WCB се целосно акредитирани од страна на-Меѓународната асоцијација за менаџмент образование, премиерот агенција за додипломски, магистерски и докторски програми за образование за бизнис администрација и сметководство. На универзитетот, исто така е еден од само 17 јавност, земјата-грант универзитетите кои припаѓаат на Здружението на американските универзитети, на престижна високообразовна организација составена од топ 61 јавни и приватни универзитети во Северна Америка. Цел На WCB е посветена на: развој на интерперсоналните вештини за управување со вкупниот и преку тимот и мала група работа; обезбедување на можности за развој на лидерски вештини, промоција на академски мајсторство на училница вештини, како и негување на навиките и ставовите кои се дел од едно истражување етика.

Programs
Моментално нема програми за да се прикаже

Ве молиме да се насочите пребарување погоре, проверете го нашиот популарен категории подолу или вршење на клучни зборови за пребарување.


... or simply by choosing your degree: