William Paterson University of New Jersey

Introduction

Read the Official Description

img 1William Paterson University е избор на високо мотивирани студенти кои доаѓаат тука за да се ослободи нивниот потенцијал и да ги извршуваат своите соништа. Како средна големина на универзитет со околу 11.500 студенти , ние сме доволно големи за да понудиме богати ресурси за учење и импресивни капацитети, но сепак доволно мали за да им обезбедиме персонализирано внимание и мали класи кои просек само 19 студенти. Со нашиот високопризнаен факултет и кампус-широк систем за поддршка, им помагаме на нашите студенти да ги развиваат и зајакнат вештините што им се потребни за да постигнат успех.

Вилијам Патерсон , го ставивме вашиот академски и личен успех во прв план. Ние нудиме поддршка и предизвик средина која ве охрабрува да се изврши притисок, да стекнат доверба и да дипломираат со знаење, глобална перспектива и вештини за критичко размислување кои денес ги бараат работодавците. map Нашата посветеност кон академската совршеност ќе ве подготви да расте и да напредува во вашата избрана кариера. Ние сме познати по нашите:

  • Широк спектар на ригорозни додипломски и постдипломски програми, понудени преку нашите пет колеџи: Уметност и комуникација, Коцкас Колеџ за бизнис, образование, хуманистички и општествени науки и наука и здравство
  • Мали класи, подучени од достапни, поддржувачки факултет, кои се исклучително квалификувани наставници, научници и истражувачи
  • Универзитетот Core Core Curriculum, обезбедувајќи студенти на флексибилност да се прилагодите на нивните академски искуства со избирање од широк спектар на курсеви во шест области на студии
  • Најсовремени објекти, вклучувајќи го Научниот комплекс, Центарот за финансиско образование, Институтот за професионална продажба Russ Berrie, Nel Bolger RN Nursing Lab, ГИС лабораторија и телевизиски емитувани студија со HD
  • Широки практични искуства во учењето преку практиканти, можности за истражување и студирање во странство
  • Сеопфатни, студент-ориентирани програми за академска поддршка, услуги и ресурси, вклучувајќи советување во кариерата и советување

img 2

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Online Masters » Гледа Health MSc » Гледа Health PhDs » Гледа PhD » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MA

Магистер по ликовна уметност во креативно и професионално пишување (МНР)

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Wayne + 1 more

Во програмата на мајсторот на ликовната уметност (МНР) во креативно и професионално пишување на William Paterson University , ќе студирате во поддржувачка академска средина фокусирана на производство на пишување со висок калибар. Дизајнирани да ги искоренат основните креативни вештини и да негуваат талент во поезијата, фикцијата, мемоарите, книжевната биографија, ТВ / филм / театарски скрипти, културни прегледи и многу повеќе, програмата ќе го унапреди вашето пишување на професионално конкурентно ниво. Исто така ќе стекнете драгоцено искуство во проценката и уредувањето на ракописи, ажурираните методологии за пишување на наставата и напредната интерпретација на литературата. Ригорозниот курс на студии на МНР ќе ве подготвува за широк спектар на професии, вклучувајќи средно образование и настава на универзитетско ниво, објавување и уредување на книги и списанија, новинарство, пишување, односи со јавноста и професионално пишување. Покрај тоа, ќе имате корист од применетиот фокус на програмата за развивање на значајно портфолио за ракопис, насочување на соодветни пазари и поднесување на работа за објавување според професионални стандарди. [+]

Магистер по ликовна уметност во креативно и професионално пишување (МНР)

Во програмата на мајсторот на ликовната уметност (МНР) во креативно и професионално пишување на William Paterson University , ќе студирате во поддржувачка академска средина фокусирана на производство на пишување со висок калибар. Дизајнирани да ги искоренат основните креативни вештини и да негуваат талент во поезијата, фикцијата, мемоарите, книжевната биографија, ТВ / филм / театарски скрипти, културни прегледи и многу повеќе, програмата ќе го унапреди вашето пишување на професионално конкурентно ниво. Исто така ќе стекнете драгоцено искуство во проценката и уредувањето на ракописи, ажурираните методологии за пишување на наставата и напредната интерпретација на литературата.... [-]


Магистер по применета социологија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Wayne

Магистер по применета социологија им овозможува на дипломираните студенти да добијат конкурентска предност преку учење на оценување, дијагностички, евалуација и вештини за меѓукултурна комуникација и со стекнување на важни сознанија за различноста на работното место и општеството, од кои многу работодавци бараат при вработување / промовирање. Бидејќи овие вештини и знаења се од голема вредност во буквално секој професионално поле, програмата на овој мајстор покажа атрактивност во различни професионални поставувања. Тие вклучуваат, но не се ограничени на, одделенија за човечки ресурси или истражување и планирање во банкарството, корпорациите, образованието, владата, здравството, осигурувањето, маркетингот и заедницата и други непрофитни организации. [+]

Магистер по применета социологија им овозможува на дипломираните студенти да добијат конкурентска предност преку учење на оценување, дијагностички, евалуација и вештини за меѓукултурна комуникација и со стекнување на важни сознанија за различноста на работното место и општеството, од кои многу работодавци бараат при вработување / промовирање. Бидејќи овие вештини и знаења се од голема вредност во буквално секој професионално поле, програмата на овој мајстор покажа атрактивност во различни професионални поставувања. Тие вклучуваат, но не се ограничени на, одделенија за човечки ресурси или истражување и планирање во банкарството, корпорациите, образованието, владата, здравството, осигурувањето, маркетингот и заедницата и други непрофитни организации.... [-]


Магистер по професионална комуникација (р)

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Wayne

Господар на уметностите во професионалната комуникација на William Paterson University им помага на учениците да развијат знаења и вештини за да бараат професионален напредок и да ја зголемат нивната продадена позиција во различни конкурентни индустрии. Дипломирани студенти се подготвени за успех во комуникација и бизнис, вклучувајќи ги и односи со јавноста за управување, интегриран маркетинг, корпоративна и стратешка комуникација, дигитални и социјални медиуми маркетинг. [+]

Магистер по професионална комуникација (р)

Господар на уметностите во професионалната комуникација на William Paterson University им помага на учениците да развијат знаења и вештини за да бараат професионален напредок и да ја зголемат нивната продадена позиција во различни конкурентни индустрии. Дипломирани студенти се подготвени за успех во комуникацијата и бизнисот, вклучувајќи менаџмент на односи со јавноста, интегриран маркетинг, корпоративна и стратешка комуникација, дигитален маркетинг и социјални медиуми, професионално пишување и објавување. Оваа програма им помага на студентите да се здобијат со основно разбирање на денешната комуникација и бизнис можности, како и да се обезбеди практично знаење, стратешко и критичко размислување способности, и специфични технички вештини кои можат веднаш да се применуваат на пазарот на работни места или напредни студии.... [-]


Магистер по психологија и советување психологија (р)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 - 5 години September 2019 Соединети Американски Држави Wayne + 1 more

Магистер по клинички и советување психологија обезбедува основа во клинички и истражувачки знаења и вештини, кои нагласува и теоретски и применети перспектива со чувствителност на етички и крос-културни прашања. Во прилог на силните страни во клиничката психологија и психологијата за советување, факултетот има клинички и истражувачки предности во здравјето, меѓукултурната, педијатриската и развојната психологија, како и во невропсихологијата. Студентите заинтересирани за развој на напредни истражувања и клинички вештини треба да истражуваат можности за истражување со соодветен факултет (види опис на истражување / клинички интереси. [+]

Магистер по психологија и советување психологија (р)

Магистер по клинички и советување психологија обезбедува основа во клинички и истражувачки знаења и вештини, кои нагласува и теоретски и применети перспектива со чувствителност на етички и крос-културни прашања. Во прилог на предностите во клиниката и психолошкото советување, факултетот има клинички и истражувачки предности во здравјето, крос-културната, педијатриската и развојната психологија, како и во невропсихологијата. Студентите заинтересирани за развој на напредни истражувања и клинички вештини треба да ги истражуваат можностите за истражување со соодветен факултет (види опис на истражувања / клинички интереси).... [-]


Магистер по јавна политика и меѓународни односи

Студии врз за студентски град Целосна November 2019 Соединети Американски Држави Wayne

Сместен во Одделот за политички науки, Магистер по јавна политика и меѓународни односи обезбедува основа за разбирање на начините на кои современата јавна политика ги преминува и ги надминува националните граници во се повеќе интегрирана глобална средина на трговија, информации и технологија, закани за националната безбедност и глобалниот екосистем. Програмата е дизајнирана да ве обучи во темелите на општествените научни методи, како и конкретните области од политиката за образование, имиграција, меѓународни човекови права и многу други. Нашите дипломци постојано биле во можност да ги извршуваат успешни кариери во владините агенции, приватни корпорации, високо образование, локални и меѓународни невладини организации и многу други области. [+]

Сместен во Одделот за политички науки, Магистер по јавна политика и меѓународни односи обезбедува основа за разбирање на начините на кои современата јавна политика ги преминува и ги надминува националните граници во се повеќе интегрирана глобална средина на трговија, информации и технологија, закани за националната безбедност и глобалниот екосистем.

Атинуке (Тину) Адениран... [-]


Мајстор на уметноста во високото образование администрација (р)

Студии врз за студентски град Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Wayne

Магистрирал во Високото образование администрација на William Paterson University е напредна и длабинска студија за историја, структура, организација и администрација на колеџи и универзитети во САД. Програмата е наменета за подобрување на професионален и развој на кариерата на сегашните и идните менаџери, лидери и извршни директори во институциите на високото образование. [+]

Мајстор на уметноста во високото образование администрација (р)

Магистрирал во Високото образование администрација на William Paterson University е напредна и длабинска студија за историјата, структурата, организацијата и администрацијата на колеџите и универзитетите во САД. Програмата е наменета за подобрување на професионален и развој на кариерата на сегашните и идните менаџери, лидери и извршни директори во институциите на високото образование. Програмата вклучува четири специјализирани концентрации: Студентски развој, Лидерство студии, академска администрација, и оценување... [-]


Мајстор на уметноста во историјата

Студии врз за студентски град Целосна August 2019 Соединети Американски Држави Wayne

Мајстор на уметноста во историјата е наменета за дваесет и првиот век. Преку иновативна наставна програма која се фокусира на глобалната историска анализа и интеграција на информатичката технологија во историски истражувања и настава, програмата им обезбедува на дипломираните студенти со вештини потребни за да комуницираат со историски увид во разновидно и технолошки напредно општество. Дипломирани студенти во историјата можат да изберат од три академски патеки: опцијата Испитување, опцијата теза или песна за применети историски студии - сите потребни 30 кредити. Факултетот за историја на Вилијам Патерсон е еден од најголемите во Њу Џерси и нуди широк спектар на курсеви кои ја одразуваат најновата стипендија во дисциплината. Тематските курсеви, како што се историјата на криминалот, науката, жените и сексуалноста, го дополнуваат традиционалното мени на националните истории. Флексибилноста на програмата, исто така, им овозможува на учениците да го прилагодат текот на студијата за да одговараат на нивните потреби. [+]

Мајстор на уметноста во историјата е наменета за дваесет и првиот век. Преку иновативна наставна програма која се фокусира на глобалната историска анализа и интеграција на информатичката технологија во историски истражувања и настава, програмата им обезбедува на дипломираните студенти со вештини потребни за да комуницираат со историски увид во разновидно и технолошки напредно општество.... [-]


MSc

Магистер на науки во биотехнологијата

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Wayne

На МСП во биотехнологија е 36-кредитна степен програма која ги подготвува студентите за различни можности во областа на биотехнологијата и сродните области како што се молекуларна биологија, имунологија, генетски инженеринг, и протеини биохемија. Биотехнологијата е брзо растечка област која се занимава со имплементација на најновите технолошки достигнувања за различни апликации во индустријата, медицината и земјоделството. Студентите добиваат обука и искуство во широката област на молекуларна биологија, вклучувајќи култура на растителни и животински ткива, експресија на ген, протеинска хемија и рекомбинантна ДНК технологија која користи најсовремени инструменти. Студентите исто така можат да изберат од различни изборни предмети во други области на биотехнологијата, како што се имунологија, електронска микроскопија, микробиолошка екологија и вирусологија. [+]

На МСП во биотехнологија е 36-кредитна степен програма која ги подготвува студентите за различни можности во областа на биотехнологијата и сродните области како што се молекуларна биологија, имунологија, генетски инженеринг, и протеини биохемија. Биотехнологијата е брзо растечка област која се занимава со имплементација на најновите технолошки достигнувања за различни апликации во индустријата, медицината и земјоделството.... [-]


Магистер на науки во вежбање и спорт студии - Општо (MS)

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Wayne

Понудена преку Одделот за кинезиологија, Магистер на науки во вежба и спорт студии е наменета за работа професионалци со додипломски студии во вежба наука, кинезиологија, физичко образование, или поврзани со предметот. Преку оваа програма, ќе се здобијат со релевантни и практични знаења, стратешко и критичко размислување способности, и специфични вештини кои се веднаш преносливи на денешниот пазар на труд. [+]

Магистер на науки во вежбање и спорт студии - Општо (MS)

Понудена преку Одделот за кинезиологија, Магистер на науки во вежба и спорт студии е наменета за работа професионалци со додипломски студии во вежба наука, кинезиологија, физичко образование, или поврзани со предметот. Преку оваа програма, ќе се здобијат со релевантни и практични знаења, стратешко и критичко размислување способности, и специфични вештини кои се веднаш преносливи на денешниот пазар на труд. Програмата е идеално прилагодена за наставници по физичко образование, вежби физиолози, спортски тренери, кинезиолози, професионалци од јавното здравје и нутриционисти, како и професионалци во други области на здравје и кинезиологија.... [-]


Магистер на науки во комуникациски нарушувања (MS)

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Wayne

На MS во комуникација нарушувања е 54-кредитна степен програма која е акредитирана од страна на Советот за академска акредитација на Американската асоцијација за говор-јазик (ASHA). Студентите се подготвени да ги извршуваат сертификација ASHA по дипломирањето. Програмата, исто така, ги исполнува академски и клинички услови за обука за државата Њу Џерси лиценцирање и ги квалификува студентите за говорот јазик специјалист за сертификација од Њу Џерси Министерството за образование. [+]

Магистер на науки во комуникациски нарушувања (MS)

На MS во комуникација нарушувања е 54-кредитна степен програма која е акредитирана од страна на Советот за академска акредитација на Американската асоцијација за говор-јазик (ASHA). Студентите се подготвени да ги извршуваат сертификација ASHA по дипломирањето. Програмата, исто така, ги исполнува академски и клинички услови за обука за државата Њу Џерси лиценцирање и ги квалификува студентите за говорот јазик специјалист за сертификација од Њу Џерси Министерството за образование.... [-]


Магистер на науки по биологија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години Open Enrollment Соединети Американски Држави Wayne

М-р по биологија е 30-кредитна степен програма која е дизајнирана да им помогне на студентите во постигнување на избалансиран познавање на напредни биологија со акцент на критичко размислување и независна студија и истражување. Предавањето, дискусијата, лабораториските вежби, доделените читања и извештаи го прикажуваат статусот и важноста на тековните истражувања од тековната литература. Програмата нуди на студентите неколку области на акцент во општа биологија, физиологија, екологија, или биотехнологија. Програмата обезбедува солидна позадина за понатамошно додипломски студии кон докторат по биологија или сродни полиња, обезбедува наставници со дополнително искуство во теоријата и практиката на биологијата, и обучува биолози да ги следат применетите области како електронска микроскопија, ткивна култура, екологија, загадување контрола и биотехнологија. Програмата нуди и теза и не-теза опции. [+]

М-р по биологија е 30-кредитна степен програма која е дизајнирана да им помогне на студентите во постигнување на избалансиран познавање на напредни биологија со акцент на критичко размислување и независна студија и истражување. Предавањето, дискусијата, лабораториските вежби, доделените читања и извештаи го прикажуваат статусот и важноста на тековните истражувања од тековната литература. Програмата нуди на студентите неколку области на акцент во општа биологија, физиологија, екологија, или биотехнологија.... [-]


Master

Господар на музиката - Музички менаџмент (ММ)

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Wayne

Концентрацијата за управување со музика му овозможува на ученикот претприемачки вештини да биде успешен во современата музичка и забавна индустрија. Со својата врска со персоналот во индустријата во Њујорк, неговата цел е да ги понуди најнапредните информации во училницата и преку практикантска работа. Концентрацијата на музичкиот менаџмент го посетува музичкиот студент во околината на индустријата, а истовремено поттикнува јасно разбирање на улогата и потребите за управување со приливите на приходите на уметникот. Ве молиме имајте предвид дека програмата е наменета првенствено за учениците музика кои не стекнале диплома за додипломски студии во областа на музичкиот бизнис. Оние дипломирани студенти кои имаат музичко управување степен се охрабруваат да ги извршуваат МБА или диплома по право. [+]

Господар на музиката - Музички менаџмент (ММ)

Концентрацијата за управување со музика му овозможува на ученикот претприемачки вештини да биде успешен во современата музичка и забавна индустрија. Со својата врска со персоналот во индустријата во Њујорк, неговата цел е да ги понуди најнапредните информации во училницата и преку практикантска работа. Концентрацијата на музичкиот менаџмент го посетува музичкиот студент во околината на индустријата, а истовремено поттикнува јасно разбирање на улогата и потребите за управување со приливите на приходите на уметникот. Ве молиме имајте предвид дека програмата е наменета првенствено за учениците музика кои не стекнале диплома за додипломски студии во областа на музичкиот бизнис. Оние дипломирани студенти кои имаат музичко управување степен се охрабруваат да ги извршуваат МБА или диплома по право.... [-]


Господар на музиката - џез студии и уредување

Студии врз за студентски град Целосна 2 години Open Enrollment Соединети Американски Држави Wayne

Концентрацијата на џез-студии нуди високо ниво на искуство во мал џез ансамбл и соло изведби, уредување и композиција, импровизација и инструментални / вокални перформанси вештини. Покрај тоа, џез-студентите на Вилијам Патерсон имаат пристап до студиите на високо ниво, основни извори кои се достапни само во областа на Њујорк, како и со тековните педагошки техники за импровизација и уредување. Подлабоко ниво на студија произлегува од следното: додаде историско и теоретско потекло (во западноевропската традиција, како и во џезот); истражувања за примарен извор и можности за пишување на ниво на диплома кои се единствено достапни во џезот; тековните технолошки иновации како што се поврзани со џезот; и примена на овие прашања за педагошките техники во високото образование и / или јавните училишта. [+]

Господар на музиката - џез студии и уредување (ММ)

Пост степен: мајстор на музиката

Концентрација: џез студии и уредување

Кампус Локација: Главен кампус

Краен рок за аплицирање: 1 февруари (само за есенски прием)

Атинуке (Тину) Адениран

Вонреден директор

Канцеларијата на дипломираните студенти

Телефон - 973-720-2764

Поврзете се со нас на WhatsApp

Опис на програмата:... [-]

Мајстор за ликовни уметности

Студии врз за студентски град Целосна November 2019 Соединети Американски Држави Wayne

Мајсторот на ликовни уметности (МНР) степен е дизајниран како професионален степен за фини уметник, дизајнер и медиумски уметник. Мисијата на програмата е да му обезбеди на кандидатот за МНР ригорозна средина во која ќе се фокусира на професионални цели и уметничка извонредност. Важен аспект на ова опкружување е создавањето на заедница на врсници и ментори, кои го следат подобрувањето на имагинацијата преку создавање и толкување на значајната работа. Членови на факултетот имаат значителни професионални и образовни средини и се посветени на највисоките стандарди на уметничкиот напор. [+]

Мајсторот на ликовни уметности (МНР) степен е дизајниран како професионален степен за фини уметник, дизајнер и медиумски уметник. Мисијата на програмата е да обезбеди кандидат за МНР со ригорозна средина во која ќе се фокусира на професионални цели и уметничка извонредност. Важен аспект на ова опкружување е создавањето на заедница на врсници и ментори, кои го следат подобрувањето на имагинацијата преку создавање и толкување на значајната работа. Членови на факултетот имаат значителни професионални и образовни средини и се посветени на највисоките стандарди на уметничкиот напор. МНР се нуди како тригодишна програма со полно работно време или како петгодишна, скратено работно време степен програма за работната професионална. Студентите избираат од придонеси кои вклучуваат компјутерска уметност и анимација, сликарство, гравура, скулптура и дигитална скулптура, керамика, фотографија, графички медиуми и дизајн на мебел. Комплетно опремените студија во сите области ги обезбедуваат потребните ресурси за актуелизација на широк спектар на дводимензионални, три-димензионални и временски базирани работи.... [-]


Мајстор за образование во дефектологија - наставник на ученици со посебни потреби (MEd)

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Wayne

Целта на програмата е да обезбеди тековни, напредни информации за образовните истражувања, испораката на услуги, трендовите, услугите во заедницата, општествените ставови, техничките достигнувања и наставните стратегии и практики за едукација на лицата со попреченост. Разновидните понуди на програмата им овозможуваат на наставниците, консултантите за учење, супервизорите и другиот персонал во и надвор од специјалното образование да ги развиваат знаењата и вештините потребни за да им служат на лицата со хендикеп во различни услови. Првата фаза од оваа концентрација води до Усвојување на учениците со инвалидност. [+]

Мајстор за образование во дефектологија - наставник на ученици со посебни потреби (MEd)

Целта на програмата е да обезбеди тековни, напредни информации за образовните истражувања, испораката на услуги, трендовите, услугите во заедницата, општествените ставови, техничките достигнувања и наставните стратегии и практики за едукација на лицата со попреченост. Разновидните понуди на програмата им овозможуваат на наставниците, консултантите за учење, супервизорите и другиот персонал во и надвор од специјалното образование да ги развиваат знаењата и вештините потребни за да им служат на лицата со хендикеп во различни услови. Првата фаза од оваа концентрација води до Усвојување на учениците со инвалидност.... [-]


Мајстор за образование во едукативен лидерство (MEd)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Wayne

На MEd во програмата за образовни лидерство, наменета за наставници кои се стремат кон лидерски позиции во училиштата, вредности демократска соработка, разновидност, еднаквост, теорија, критичко истражување, рефлексивни практики, постојано подобрување, успех на ученикот и етичка практика. Програмата создава рамнотежа помеѓу конкурентските тензии во управувањето и раководството. [+]

Мајстор за образование во едукативен лидерство (MEd)

На MEd во програмата за образовни лидерство, наменета за наставници кои се стремат кон лидерски позиции во училиштата, вредности демократска соработка, разновидност, еднаквост, теорија, критичко истражување, рефлексивни практики, постојано подобрување, успех на ученикот и етичка практика. Програмата создава рамнотежа помеѓу конкурентските тензии во управувањето и раководството. Курсевите се фокусираат на развојот на вештини кои им овозможуваат на земјите кои се стремат да разбираат како успешно да управуваат со училиштата.... [-]


Мајстор на музиката - џез студии и изведба

Студии врз за студентски град Целосна 2 години November 2019 Соединети Американски Држави Wayne

Концентрацијата на џез студии нуди високо ниво на искуство во мал џез ансамбл и соло изведби, уредување и композиција, импровизација и инструментални / вокални перформанси вештини. Покрај тоа, џез-студентите на Вилијам Патерсон имаат пристап до студиите на високо ниво, основни извори кои се достапни само во областа на Њујорк, како и со тековните педагошки техники во областа на импровизација и уредување. Подлабоко ниво на студија произлегува од следното: додаде историско и теоретско потекло (во западноевропската традиција, како и во џезот); истражувања за примарен извор и можности за пишување на ниво на диплома кои се единствено достапни во џезот; тековните технолошки иновации како што се поврзани со џезот; и примена на овие прашања за педагошките техники во високото образование и / или јавните училишта. [+]

Господар на музиката - џез студии и изведба (ММ)

Пост степен: мајстор на музиката

Концентрација: џез студии

Кампус Локација: Главен кампус

Краен рок за аплицирање: 1 февруари (само за есенски прием)

Атинуке (Тину) Адениран

Вонреден директор

Канцеларијата на дипломираните студенти

Телефон - 973-720-2764

Поврзете се со нас на WhatsApp

Опис на програмата

Концентрацијата на џез студии нуди високо ниво на искуство во мал џез ансамбл и соло изведби, уредување и композиција, импровизација и инструментални / вокални перформанси вештини. Покрај тоа, џез-студентите на Вилијам Патерсон имаат пристап до студиите на високо ниво, основни извори кои се достапни само во областа на Њујорк, како и со тековните педагошки техники во областа на импровизација и уредување. Подлабоко ниво на студија произлегува од следното: додаде историско и теоретско потекло (во западноевропската традиција, како и во џезот); истражувања за примарен извор и можности за пишување на ниво на диплома кои се единствено достапни во џезот; тековните технолошки иновации како што се поврзани со џезот; и примена на овие прашања за педагошките техники во високото образование и / или јавните училишта. ... [-]


Videos

William Paterson University Video

Spring Arrives at William Paterson University

William Paterson University: View From Above

Contact

300 Pompton Rd

Адреса, линија 1 William Paterson University 300 Pompton Road, Wayne
07470 Wayne, New Jersey, Соединети Американски Држави
Број на телефон false