Wongu University

Introduction

Read the Official Description

ЗНАЧЕЊЕ НА WONGU

WonguStatue

Wongu (圓球) буквално значи "круг топката." Тоа претставува сите елементи кои постојат во природата и укажува на хармонија која постои во нив и кај сите луѓе. Со проширувањето, исто така, се однесува на потеклото на животот, како и семето на ориенталната медицина. Како што е случај и со сите работи кои се во едно со природата, патување исцелител е вклучува постигнување на рамнотежа и хармонија во животот на пациентите, како и исцелител.

Заедно со значењето на Wongu, логото на трите кругови на Универзитетот претставуваат традиционалните Сем Taegeuk (три Taiji), корејски симбол претставува небото, човечки, и земјата. Логото има за цел да ја претстави како трите движат и да работат заедно во хармонија.

Wongu101

Локацијата и животната средина

Во историскиот Невада

Во 1973 година, Невада стана првата држава во САД се даваат лиценци на лекари за ориентални медицина. Меѓу Калифорнија и 20 други држави со училиштата за ориентални медицина, Невада се издвојува како една меѓу само три држави признавање на лекарите во ориенталната медицина, односно OMDs како што се разликува од лиценцирани акупунктура. Wongu, кој се наоѓа во овој историски држава, ќе се појави како лидер во унапредување на традиционалните ориентални медицина.

Лас Вегас како центар на светот

Лас Вегас е место на светската атракција, домаќин на различни меѓународни конвенции, вклучувајќи светски изложби и конференции за медицински професионалци на годишна основа. Таа обезбедува голем број на избори хотел и собирен центар за собирање на водечките лекари и истражувачи со удобен далечина до аеродромот. посетителите и жителите Лас Вегас, заедно со заедницата на Wongu Универзитетот, взаемно корист од можностите кои произлегуваат од ваквите глобални собири и размена на поширок знаење. Лесен пристап до такви богати ресурси се квалификува овој град како локација премиерот за училиште за ориентални медицина.

Објекти Wongu е

Wongu Универзитетот има над 12.000 квадратни. нозе во две соседни згради за да ги задоволи потребите на двете поучна и клинички образование. Двете згради куќата пространи училници, административни канцеларии, библиотека, студентски и дневна факултет области, кујна, и Wongu Здравствениот дом. Сите објекти се во склопот наоѓа на 8620 и 8630 S. Источна Ave, Лас Вегас, Невада, 89123; овозможувајќи им на студентите и факултетот да се користи 110 автобуска линија да патуваат во кампусот. Покрај тоа, Wongu обезбедува околу 65 паркинг места за студентите, факултет и кадар.

Wongu Универзитетот структури ориенталната медицина е се реновиран; а особено Wongu Здравствен дом, единствената образовна заедница OM клиника во Невада, има една убава медитација соба, дневна пациент, билни диспанзер, административни и лекар канцеларии, дневна практикант, и девет професионални третман соби. Училниците се опремени со наставни помагала, вклучувајќи бели табли, графикони, графоскопи и екрани, анатомски модели, како и други наставни помагала. Сите училници содржат клупи, столчиња, маси и третман за демонстрација. Училницата се користат за настава практикум е опремен со 10 маси третман.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Health MSc »

Programs

This school also offers: