Worcester Polytechnic Institute

Introduction

Read the Official Description

ЗА WPI

Worcester Polytechnic Institute е основан во 1865 година за создавање и пренесување на најновите научни и инженерски знаења на начини кои се најкорисни за општеството.

Денес, WPI има цврста основа во својата основачка мисија да обезбеди образование кое ја балансира теоријата со практиката, филозофија симболизирана од кулите на нашите две оригинални градби, на сликата погоре.

14 академски одделенија на WPI нудат повеќе од 50 програми за додипломски и постдипломски студии по наука, инженерство, технологија, бизнис, општествени науки, хуманитарни науки и уметност, што доведува до додипломски, магистерски и докторски степени.

Наставната програма на универзитетот има флексибилна, ригорозна програма која е базирана на проекти и е глобално ангажирана, насочена кон квалитетно искуство и позитивно влијание врз заедниците со кои соработува. WPI факултет членови - неодамна рангирана врвот во нацијата за квалитет и пристапност, како што е соопштено од страна на Wall Street Journal - работа со студенти на интердисциплинарни истражувања бараат решенија за важни и општествено релевантни проблеми, како на кампусот и во повеќе од 40 проекти центри низ Америка, Африка, Азија-Пацифик и Европа.

Програми за постдипломски истражувања вклучуваат роботика, наука за материјали, сајбер-сигурност и наука и технологија за учење. WPI инвестира во истражување во критични области, барајќи решенија за важни и општествено релевантни проблеми во такви различни области како што се противпожарната инженеринг, науките за животот и биоинженерингот, науката за енергија и податоци.

 • 4,337 ПОДДРЖУВАЧКИ СТУДЕНТИ
 • 2,091 додипломски студенти
 • 50 степени програми
 • 45 ГЛОБАЛНИ ПРОЕКТНИ ЦЕНТРИ НА ШЕСТИ КОНТИНЕНТИ

Историја

Основачите на WPI сакаа да создадат нов вид универзитет за да помогнат да се подготви нова професионална класа инженери, научници и претприемачи за да ја искористат оваа нова ера. Имаа различни идеи за тоа како најдобро да се едуцираат технолошките професионалци, и во спојувањето на нивните визии, се појави нов, влијателен модел на високо образование.

Пионер во образованието базирано на проекти

WPI беше меѓу првите универзитети во Соединетите Американски Држави да го вклучат учењето базирано на проекти во својата додипломска наставна програма, барајќи од студентите да ги применат своите стекнати вештини, знаења и способности за развој на решенија за реални проблеми. Сега WPI им помага на другите колеџи и универзитети да спроведат искуствено учење во своите наставни планови.

Нашиот кампус

За да знаете што работи за WPI, треба да го доживеете од прва рака. Шармантниот кампус на WPI, поставен на едно затскриено врво, не изгледа како да се чувствува како урбан универзитет. Сепак, само од "Хил", жив град на колеџот чека, со убавини, можности и жива културна сцена што би очекувале од вториот по големина град во Нова Англија.

Годишен

Од доедем до QuadFest до TouchTomorrow, универзитетот е домаќин на голем број годишни настани, церемонии, атлетски натпревари и едукативни програми кои ги слават достигнувањата, чест традициите и поттикнуваат чувство на гордост, училишен дух и заедницата во WPI.

# 8

 • 25 колеџи, каде што градите имаат највисок потенцијал за заработка
 • CNBC (2018)

# 1

 • ФАКУЛТЕТ кој најдобро го комбинира ИСТРАЖУВАЊЕТО И НАСТАВУВАЊЕТО
 • ВИСОКОТО ОБРАЗОВАНИЕ НА ЖИВЕАЛ / ВРЕМИЊАТА НА СТЕНОТ (2016)

ТОП 25

 • МАТЕРИЈАЛНИ КОЛЛЕГИ
 • ФОРБИ (2018)

# 5

 • Најдобри школи
 • ПРИНЦЕТОН ПРЕГЛЕД (2019)
This school offers programs in:
 • Англиски

Гледа MSc » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MSc

Магистер на науки во иновации со корисничко искуство (IUX)

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Worcester

Студентите во WPI's магистер по наука во иновации со корисничко искуство (IUX) ќе научат да создаваат, дизајнираат, оценуваат, подобруваат и генерираат иновативни производи и услуги кои им помагаат на организациите да ги подигнат своите цели, да ги задоволат потребите на своите потрошувачи и да го зголемат својот удел на пазарот . [+]

Студентите во WPI's магистер по наука во иновации со корисничко искуство (IUX) ќе научат да создаваат, дизајнираат, оценуваат, подобруваат и генерираат иновативни производи и услуги кои им помагаат на организациите да ги подигнат своите цели, да ги задоволат потребите на своите потрошувачи и да го зголемат својот удел на пазарот .

Како студент во иновацијата на WPI со корисничко искуство MS програма, ќе стекнете флуентност во обемот на технологијата, бизнисот и дизајнот за да им дадете на потрошувачите најдоброто корисничко искуство со зафаќање на технологијата и иновациите. Бизнис и индустриска експертиза во Foisie бизнис школа и технолошки и научни ресурси на универзитетот обезбеди вредни соработки да им даде на студентите посебна предност.... [-]


Магистер на науки во информатичката технологија

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Worcester

Побарувачката за ИТ професионалци кои го разбираат бизнисот никогаш не била поголема. Како студент во WPI MS во информатичка технологија програма, ќе бидат ангажирани во информатичката технологија и сеопфатни принципи на управување неопходни за разбирање на примената на ИТ во бизнисот. [+]

Побарувачката за ИТ професионалци кои го разбираат бизнисот никогаш не била поголема. Како студент во WPI MS во информатичка технологија програма, ќе бидат ангажирани во информатичката технологија и сеопфатни принципи на управување неопходни за разбирање на примената на ИТ во бизнисот. Ќе научите како да креирате бизнис можности преку проширување на постоечката и новата информатичка технологија со деловна интелигенција. Програмата ќе ве подготви да преземе водечката улога на чело на технолошките и бизнис иновациите.... [-]


Магистер на науки во маркетинг и иновации

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Worcester

Развивањето и маркетингот на нови производи и услуги бара стручни професионалци од денес да ги препознаат можностите, да креираат и имплементираат решенија и да развијат лидерски и интерперсонални вештини. [+]

Развивањето и маркетингот на нови производи и услуги бара стручни професионалци од денес да ги препознаат можностите, да креираат и имплементираат решенија и да развијат лидерски и интерперсонални вештини. Ќе се здобијат со овие вештини и повеќе во Магистер на науки во маркетинг и технологија иновации програма. Преку препознавање на уникатните потреби на технолошки ориентирани средини и како да ги пречекате на глава, ќе стекнете вредни, продажни вештини додека се подготвувате да преземе водечка улога.... [-]


Магистер на науки во менаџмент

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Worcester

Научете како да доведете на раскрсницата на бизнисот и технологијата со магистер на науки по менаџмент од WPI. Без разлика дали сте професионалец во рана кариера, кој сака да го подобри вашето додипломско образование или специјалист во својата област, ќе најдете дека нашата програма ви нуди флексибилност за да го прилагодите текот на студијата на вашите интереси и цели во кариерата. [+]

Научете како да доведете на раскрсницата на бизнисот и технологијата со магистер на науки по менаџмент од WPI. Без разлика дали сте рана професионална професија која бара да го зајакнете образованието за додипломски студии или стекнато специјалист во својата област, ќе најдете дека нашата програма ви нуди флексибилност за да го прилагодите текот на студијата до вашите интереси и цели во кариерата. Програмата ќе се подготви да иновираат производи и услуги во рамките на технологијата базирана на претпријатија, проширува солидно и практично разбирање на сите главни функционални бизнис области, од финансиски менаџмент до комплексни групната динамика и организациски дизајн.... [-]


Магистер на науки во менаџмент на снабдувачки синџири

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Worcester

WPI е MS во менаџмент на снабдувачки синџири, STEM назначен степен, ги подготвува студентите за кариера во управувањето со глобалните барања, дистрибуции и исполнување на стоки и услуги. [+]

WPI е MS во менаџмент на снабдувачки синџири, STEM назначен степен, ги подготвува студентите за кариера во управувањето со глобалните барања, дистрибуции и исполнување на стоки и услуги. На МСП во управување со снабдувачки синџири им нуди на студентите вештини и рацете на техниките за управување со проекти потребни за дизајнирање и управување со ефективен синџир на снабдување. Како глобална економија нуди повеќе можности за стоки и услуги да се движат низ континенти на дневна основа, исто така, ги зголемува предизвиците на управување со прогнозирање и проток на производи, информации и капитал. Бидејќи секој од овие фактори може да влијае на профитабилноста на организацијата и целокупното задоволство на клиентите, професионалната обука во управувањето со синџирот на снабдување станува суштински дел од лидерскиот тим на компанијата.... [-]


Магистер на науки во операции анализи и менаџмент

Студии врз за студентски град Целосна 36 часа September 2019 Соединети Американски Држави Worcester

Магистер на науки во операции анализи и менаџмент е создаден за да се подготви аналитичари кои можат да ги водат нивните организации преку комплексноста на операции на глобалната сцена. [+]

Магистер на науки во операции анализи и менаџмент е создаден за да се подготви аналитичари кои можат да ги водат нивните организации преку комплексноста на операции на глобалната сцена. Програмата ги балансира квантитативните и квалитативните анализи, нагласувајќи ги вештините што ви се потребни за да работат во мултидисциплинарни тимови и да развиете иновативен начин на размислување, со цел да одговорите на постојано менување на деловните средини.... [-]


Contact

Адреса, линија 1 Institute Road,100
01609 Worcester, Massachusetts, Соединети Американски Држави