Yale School of Management

Introduction

Read the Official Description

Јел на СОМ мисијата да се едуцираат држави за бизнисот и општеството е да стави во практика секој ден од страна на нашите дипломирани студенти, кои отелотворуваат нашата визија за нив како инспиративен, широко ангажирани, вредностите базирани на држави кои ја поседуваат и да ги реши проблемите тешко таа работа. Јел за управување со интегрирана програма е наменета за негување и развивање на специфичен квалитети кои го направија Јеил SOM дипломирани држави во многу области. &nbsp Управување со води и преку границите. &nbsp Со фондации во мултисекторско наследство на училиштето, концептите на широк ангажман и поширока перспектива сега се заробени во мултидисциплинарен испорака на нашите интегрирана програма, како и во патот, кршење бара меѓународни компоненти на нашите МБА програмата. Исто така е отелотворена во кариерите на многу од нашите дипломирани студенти, кои се познати по високо ниво на соработка, и кои работат во, работи, и да се создаде организации кои се одговорни за глобалната организациски реалности на современиот свет. &nbsp&nbsp Трансформирање на позитивните вредности во лични, професионални и институционални обврски. &nbsp На СОМ денес, преку нашата програма за развој на лидерство и други наставни и ко-наставни активности, ние го поддржуваме нашите студенти да размислуваат длабоко за своите лични вредности и она што тие вредности значи за нивната иднина личен и професионален избор и акции. Покрај тоа, во нашата јадро на наставната програма, бидејќи курсеви се организирани не околу академски дисциплини, но околу организациската изборни единици, ние сме во состојба да се фокусира на размислување за етичките аспекти на начини кои традиционален МБА не може. Но, оваа обврска да вредности не е нус-производ на нашиот нов наставен план: тој е еден од главните карактеристика на Јеил школа за менаџмент од нејзиното основање. Како резултат на тоа, Јеил SOM дипломирани студенти се познати по нивниот интегритет и нивната одговорност, не само во своите активности, но исто така и во организации што го создава, чии цели се и да се создаде вредност и да додаде вредност на општеството. &nbsp&nbsp Спроведување на креативноста и дисциплина да управување на сложени проблеми. &nbsp Од де-потенцирањето на памет примената на рамки и формули кои се својствени за една дисциплина-базирана програма, нашите интегрирана програма претставува студентите за управување со проблеми кои не се "претходно пакувани" за лесно анализа, со што се стимулира креативност во нивниот пристап кон решавање на проблемот. Во исто време, со презентирање на критични за управување со знаење во организациска смисла, нашите студенти се развие дисциплинирана навики на ум дека ќе им дозволи да се зголеми ефикасноста на управувањето со нивните одлуки. Слично на тоа, Јеил SOM дипломирани, особено на оние во претприемничкиот или меѓу-секторска зафати, долго време беа признати за нивната уникатна комбинација на "меки" и "тешки" вештини - комбинација која е многу погодна за признавањето - и успешно дејствуваат во - можности како тие се претстават себе си.      

Види магистерски студии » Гледа Part time MBAs » Гледа EMBA » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

Master

МБА / МНР со Јеил училиште за драма

Студии врз за студентски град Целосна 3 години September 2019 Соединети Американски Држави New Haven New York + 1 more

Доделени во следните области на студии: Проектирање, техничка Дизајн, драматургија и драмска критика ", режија, продукција, фаза менаџмент, техничка Дизајн и продукција, театар и менаџмент. [+]

Мајстор за ликовни уметности (МНР) степен се доделени на студентите држи диплома а од акредитиран колеџ, кој заврши со било дистинкција на студиски програми на кои се истакнати и изложба на перфекција во нивната професионална пракса. Три години престој е времето потребно за оваа работа. МНР е доделено во следните области на студии: Проектирање, техничка Дизајн, драматургија и драмска критика ", режија, продукција, фаза менаџмент, техничка Дизајн и продукција, театар и менаџмент. За и менаџмент Мисијата на Јеил школа за менаџмент е да се едуцираат држави за бизнисот и општеството. Гордееме се подготвува за мажите и жените да се комбинираат силните бизнис вештини со поширок благодарност за економски, социјални и политички фактори кои го обликуваат глобалната животна средина. Ние сакаме да произведе водачи, кои прават разлика во нивните организации и на нивните заедници. Белег на нашето училиште е учење, ние нудиме. ... [-]