Yeshiva University

The Mordecai D. and Monique C. Katz School

Introduction

Read the Official Description

Школата Мордекај Д. и Моник К. Кац на Yeshiva University им даваат можност на студентите да ги продолжат своите интелектуални и професионални определби и да станат дел од најдобрите 80 универзитети на САД во светот и САД во Топ извештаи , а првите 5 во Нов Јорк Сити. Школата Кац е посветена на обезбедување на образование од светска класа во новите и проширување на дисциплини, за поврзување на учениците со мисловни лидери и работодавачи во Њујорк и пошироко, како и создавање примерен студентски и факултетски искуство.

Нашите програми се фокусираат на матични клетки, податоци и дизајн, здравствени науки и слични новите и проширувачки професии кои се трансформираат со технолошки иновации. Yeshiva University е академски центар и ве покануваме да ни се придружите.

Исклучително образование

Без разлика дали во кампусот или на интернет, курсеви се одржуваат од страна на исклучителна група на полно работно време и лекар факултет, секоја посветена на принципите на квалитетот на наставата. Наместо да се потпираат на тестови и испити, курсевите често се базираат на проекти, така што студентите се оценуваат врз она што го градат и прават. Како резултат на тоа, студентите дипломираат со портфолио на работа што ќе им даде конкурентна предност на пазарот на труд. Факултетот, исто така, ја препознава критичната улога на технологијата во овозможување на дигитално поврзани и богати со податоци, организации и затоа ја вградуваат најновата софтверска и лабораториска опрема во нивните курсеви.

Yeshiva University" src="https://cdn04.masterstudies.com/img/element_db/75/75532_Katz2.jpg" alt="The Katz School at Yeshiva University" />

Искуство што е важно

Ние ги предизвикуваме сите наши студенти и факултет да водат со вредности - добрина, чесност, великодушност, интегритет и правда кон другите - и да го напуштат светот малку подобро отколку што го нашле. Ние сме посветени на верувањето дека не е само дестинацијата што се брои, туку вредностите што ги носиме на патувањето.


This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа MSc » Гледа Law MLS » Гледа Online MSc » Гледа Health MSc »

Programs

This school also offers:


МСП во управување со биотехнологија и претприемништво

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 - 6 семестри September 2019 Соединети Американски Држави New York + 1 more

На МСП во биотехнологија за управување и претприемништво на Yeshiva University Katz школа во Њујорк е интердисциплинарна магистерска програма која премостува науката и бизнисот. Учениците имаат можност да го изостри своето знаење и да ги применат принципите на биолошките науки додека го градат својот бизнис акумен. Тие ќе научат, оценуваат и развиваат способност за идеја од концепт сè до создавање на комерцијален производ кој ги користи методите на научен дизајн и финансиски, етички, бизнис и IP модели на управување со звукот. [+]

Училиште Кац / Кели Милнес

Од комерцијализацијата на генетскиот материјал загарантиран со CRISPR до развојот на културите отпорни на пестициди, иновациите во биотехнологијата позитивно и брзо влијаат врз иднината на човештвото во областите на здравјето, храната и горивото. Преку Кац МСП во управување со биотехнологијата и претприемништво, студентите имаат можност да го изостри своето знаење и да ги применат принципите на биолошките науки додека го градат својот бизнис акумен. Тие ќе научат, оценуваат и развиваат способност за идеја од концепт сè до создавање на комерцијален производ кој ги користи методите на научен дизајн и финансиски, етички, бизнис и IP модели на управување со звукот. -... [-]


MS во Анализа на податоци и визуелизација

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 12 - 24 месеци September 2019 Соединети Американски Држави New York + 2 more

Наменета за високо мотивирани поединци заинтересирани за градење на нивните квантитативни, дизајн и деловни вештини, MS MS во анализа на податоци и визуелизација во Њујорк се фокусира на управување со податоци, моделирање, толкување и известување, како и развој на алгоритми и податоци . [+]

На модерните бизниси им се потребни квалификувани експерти за да ги разберат и интерпретираат масовните количини на податоци со цел да ја информираат стратегијата и да помогнат во водењето на одлуките. Наменета за високо мотивирани поединци заинтересирани за градење на нивните квантитативни, дизајн и деловни вештини, МБА Кац школа на податоци анализи и визуелизација се фокусира на управување со податоци, моделирање, толкување и известување, како и развој на алгоритми и податоци науката.... [-]


МСП во управување со ризик на претпријатија

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 16 - 24 месеци September 2019 Соединети Американски Држави New York + 2 more

ЕРМ степен е усогласен со признати од индустријата сертификати и се однесува на клучните професионални компетенции, вклучувајќи управување со ризикот на претпријатијата, анализа на финансискиот сектор, статистика и аналитика. [+]

Организации треба да имаат темелно разбирање на деловниот ризик за да го оптимизираат враќањето на инвестицијата. Професионалци за управување со ризици се од клучно значење за истражување, анализа и управување со процесот на управување со ризици. Преку основната работа на рамки и моделирање во комбинација со проекти од реалниот свет, 30-кредитна магистрирал во управување со ризик на претпријатија (ERM) во катската школа ги става студентите на патеката за менаџерски позиции во различни индустрии./>... [-]


MS in Quantitative Economics

Студии врз за студентски град Целосна 12 месеци September 2019 Соединети Американски Држави New York

[+]

[-]

MA in Mathematics

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави New York

[+]

Изградба на модели за да се вози бизнис успех

.

Парцијални диференцијални равенки

... [-]


Contact

Katz School Office of Enrollment

Адреса, линија 1 215 Lexington Avenue
10016 New York, New York, Соединети Американски Држави
Website https://www.yu.edu/katz/programs/graduate
Број на телефон +1 (917) 326-4870