Michigan School of Professional Psychology

Introduction

Read the Official Description

Мичигенската школа за психологија (МСП), независна непрофитна дипломирана школа, обезбедува образовна клима која ги инспирира учениците да живеат до нивниот потенцијал, професионално и лично. Институцијата е лидер во клиничкото, искуствено само-режија образование повеќе од 30 години. Нејзината наставна програма го нагласува личниот развој, автентичноста и креативноста како интегрален дел од академскиот процес.

ЦЕЛ

Мичиген школа за психологија (МСП) е единствена учење заедница инспиративна раст и совршеност. За поддршка на оваа цел, мисијата на МСП е да создаде атмосфера која се карактеризира со истрага, откритие и креативност. Динамичните односи и силната академска строгост го поттикнуваат развојот на психолози и психотерапевти кои даваат значителен придонес во нивните заедници и професијата за ментално здравје преку доставување стручни клинички услуги со интегритет и почит кон различно население. Сертификат придонеси и не-кредитна курсеви им даде на студентите можност да ги прошират своите експертиза во психолошки области на студии. Вонското вклучување е од клучно значење за постигнување на институционалната цел; За таа цел, МСП активно поддржува теренски, образовни и услужни можности кои генерираат здрави средини и односи.

ОСНОВНИ ВРЕДНОСТИ

 • Анкетни, откритија и креативност
 • Врски, ангажман и услуга
 • Разновидност и почит
 • Интегритет

ФАКУЛТЕТ

Факултетот на МСП има различен опсег на клиничко искуство во многу дисциплини. Овие дисциплини вклучуваат здравствена психологија, клиничка психологија, мултикултурна психологија, образование, филозофија и истражување. Постои партнерство помеѓу студентите и факултетот во потрага по заедничка цел: унапредување на професионалниот развој и зголемување на личниот развој. Во овој напор, студентите и факултетот ко-создаваат оптимална средина за учење.

СТУДЕНТИ

М-р студентите ќе влезат во програмата со академска подготовка во психологијата - многумина исто така имаат поврзано работно искуство. PsyD студентите влезат во програмата со постдипломски студии и имаат позадина на студии во психологијата или сродни поле. МСП дипломирани студенти сакаат да станат практичари клиничари посветени на хуманистичките принципи и вредности на психологијата.

Студенти за есен 2016:

 • 103 М-р студенти
 • 66 студенти на PsyD
 • 5 АВА сертификат студенти (не е во двојна р програма)
 • 79% жени
 • 21% мажи
 • 1% Меѓународни студенти
 • 28% Ученици од боја
 • Просечната студентска возраст е 31 година
 • Просечната возрасна студентска возраст изнесува 29 години
 • Просечната возраст на учениците од PsyD е 34 години
 • Просечната ABA студентска возраст е 44 години
This school offers programs in:
 • Англиски

Види магистерски студии » Гледа Health Certificates » Гледа PhD »

Programs

This school also offers:

Master

мајстор на уметноста во клиничка психологија (р)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 11 месеци September 2019 Соединети Американски Држави Farmington Hills + 1 more

Мајстор на уметноста во клиничка психологија (р) е интензивна програма дизајнирана за да им обезбеди на студентите со знаења и вештини за да стане ограничен лиценцирани психолози. [+]

Наставната програма предизвици на студентите да се интегрираат основни познавања од психологија со новите клинички вештини и ставови. Програмата ги премостува традиционалните и применети програми со нагласување психолошки теории и концепти, лично искуство, клиничката обука и истражување. Професионален развој и личен развој се составен дел на програми за образование на MiSPP, и многу аспекти на образовниот процес се базира на искуствено учење и само-истражување. Студентите учествуваат во курсеви, процесот група, и други слични активности кои бараат само-истражување, дијалог и изразување на лични информации. Покрај тоа, курсеви, клинички надзор или други активности поврзани со програмата може да бара училницата презентации и / или писмени задачи кои се однесуваат на комуникација на личните податоци.... [-]


Contact

26811 Orchard Lake Rd

Адреса, линија 1 Michigan School of Professional Psychology 26811 Orchard Lake Road
48334-4512 Farmington Hills, Michigan, Соединети Американски Држави
Број на телефон +1 248-476-1122, ext 117